پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: هفته پویش ملی مبارزه با سرطان از 8 تا 15 بهمن ماه است و هر ساله با همکاری ادارات و نهادهای مرتبط با سلامت اقداماتی برای بزرگداشت این هفته انجام‌ می‌گیرد

کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: هفته پویش ملی مبارزه با سرطان از 8 تا 15 بهمن ماه است و هر ساله با همکاری ادارات و نهادهای مرتبط با سلامت اقداماتی برای بزرگداشت این هفته انجام‌ می‌گیرد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، صدیقه ولی زاده گان افزود: هدف از بزرگداشت این هفته کاهش بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان و همچنین افزایش اگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان و شیوه های آن با تاکید بر مشکلات منطقه ای( اصلاح باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن ،جلب مشارکت سیاستگزاران و مجریان سلامت (درون و برون بخشی) در کنترل عوامل خطر سرطان است.


ولی زادگان، با اشاره به شعاره اصلی پویش تحت عنوان فاصله ها را کم کنیم عنوان کرد: فاصله بی خبری از عوامل خطر سرطان تا دانستن آنها، فاصله شناسایی یک فرد مشکوک به سرطان تا تشخیص قطعی او با توسعه شبکه ملی مراقبت سرطان، فاصله درمان های روزمره تا درمان های با استاندارد بالا است.


وی در ادامه بحث کدام فاصله ها در شعار  فاصله ها را کم کنیم، افزود: فاصله دارا و ندار با افزایش پوشش بیمه ای خدمات ، قرار دادن درمان های پیشرفته تحت پوشش بیمه، فاصله گروه های سنی مختلف به خدمات پیشگیری تشخیصی و درمانی با طراحی و اجرای برنامه های مراقبت سرطان برای گروه های سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان به صورت عادلانه ،فاصله بین دسترسی به انواع خدمات تشخیصی و درمانی برنامه ریزی و تخصیص منابع برای توسعه خدمات پیشگیری و تشخیص زودهنگام مدنظر است.


کارشناس برنامه سرطان مرکز بهداشت استان، تاکید کرد: به طور کلی باید به افراد آموزش داده شود که سرطان بر خلاف تصور عام، یک بیماری قابل پیشگیری است به طوری که بیش از 40 درصد سرطان ها قابل پیشگیری اند.


وی با تاکید بر نکته مهم در درمان سرطان  تشخیص به‌موقع آن است افزود: تشخیص به‌موقع سرطان می‌تواند میزان مرگ‌ و‌میر ناشی از آن را به‌طور چشمگیری کاهش دهد. با این وجود، در بسیاری از موارد، سرطان در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود.


صدیقه ولی زادگان، تصریح کرد: از انواع روش‌های تشخیصی سرطان می‌توان تست‌های بالینی، تست‌های آزمایشگاهی، تصویربرداری و نمونه‌برداری را نام برد.


وی عنوان کرد: در این راستا کلینیک غربالگری سرطان در بیمارستان شهید رجایی یاسوج آماده ارائه خدمت به هم استانی های عزیز می باشد.


ولی زاده گان، اضافه کرد: افراد با در دست داشتن معرفی نامه از نزدیکترین مرکز سلامت زندگی خود می توانند به این کلینیک مراجعه نمایند.


کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: همچنین برای پیشگیری از سرطان باید بدانیم که علل ایجاد کننده سرطان و راه های پیشگیری از آن کدامند و چه عواملی اثر محافظتی در برابر این سرطان دارند.


وی در خصوص عوامل ایجادکننده سرطان، یادآور شد: ماده سرطان‌زا یا کارسینوژن به ماده‌ای گفته می‌شود که روند تغییرات سلولی از سلول عادی به سلول سرطانی را تسهیل می‌کند.


ولی زادگان، در پایان خاطر نشان کرد: عوامل کلی که در ایجاد سرطان نقش دارند، شامل سابقه خانوادگی سرطان (نقش ژنتیک)، استعمال دخانیات، اضافه وزن ، مصرف الکل ، عدم تحرک ،وجود برخی بیماری‌های ویروسی مانند هپاتیت ب و اچ پی وی (HPV) ، نزدیکی به مواد شیمیایی مانند بنزن، آزبست، آرسنیک و بسیاری مواد شیمیایی دیگر،قرار گرفتن مداوم در معرض انواع اشعه‌ها مانند اشعه رادیواکتیو و نور خورشید و هورمون‌ها، مانند استروژن می باشد.